ABDULLAH YİĞİT `TEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

ABDULLAH YİĞİT `TEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

KÜLTÜR SANAT 

ABDULLAH YİĞİT `TEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

1453 Kral Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kral Gazeteci Abdullah Yiğit, Cumhuriyetimizin kuruluşun 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Kral Gazeteci Abdullah Yiğit, mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. kuruluş yıldönümüne ulaşmanın onurunu, gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

Milli egemenlik çatısı altında; ırk, din,dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Türk milleti olarak bu idareye çok büyük zorluklardan sonra kavuştuk. Vatan toprakları üzerinde oynanan iç ve dış tehditlere karşı omuz omuza vererek tarihin az şahit olduğu bir Kurtuluş Savaşı başlatmış ve tarihimize yaraşır bir mücadele örneği vererek Cumhuriyeti kurduk.

Bugün 100. yıl dönümünü kutladığımız Cumhuriyetimizin, simgesi olan al yıldızlı bayrağımız rengini bağımsızlık ve hürriyetimiz uğruna can vermiş şehitlerimizin kanından almaktadır.

 

Cumhuriyet, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen, Milletimizin özünde var olan birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici eseridir.

 

Bu ülkenin fertleri olarak, atalarımızın emaneti olan bu güzel vatanı ve bağımsızlığımızı daima muhafaza etmek, Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak, Türkiye’yi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek için el ve gönül birliği halinde çalışmak, bu cennet misali vatanımızı bizlere armağan eden şehitlerimize ve gazilerimize minnet borcumuzdur.

 

Birliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de hep muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, barışımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her zaman el üstünde tutmaya devam edeceğiz.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu devleti ve güzel vatanı bizlere miras bırakan şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.

 

Kıymetli Tüm hemşehrilerimizin ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

 

MUHAMMED FURKAN YİĞİT-ALMANYA

Related posts